Kronični bolečinski medenični sindrom

» Kronični bolečinski medenični sindrom

Za urološki kronični bolečinski sindrom v mali medenici, ki vključuje intersticijski cistitis/sindrom bolečega mehurja pri ženskah in kronični prostatitis/sindrom kronične bolečine v prostati pri moškem, je značilna kronična  bolečina v predelu medenice ali genitalij, ki jo pogosto spremljata visoka pogostost uriniranja ter močno tiščanje na vodo.

SINDROM BOLEČEGA MEHURJA PRI ŽENSKAH/INTERSTICIJSKI CISTITIS

Intersticijski cistitis je kronično nebakterijsko vnetje globoko v steni sečnega mehurja, za katerega so značilni pekoče uriniranje, visoka frekvenca uriniranja, pogosto nočno uriniranje, prisotnost krvi v urinu ter velika psihofizična obremenitev. S sodobno diagnostiko je potrebno najprej izključiti potencialno ozdravljive vzroke za težave. V Centru sodobne urologije bomo opravili pregled mehurja s kamero, odvzeli urin na maligne celice, opravili magnetno resonančno slikanje male medenice in trebuha ter izdelali multidisciplinaren načrt obravnave bolnice. Potrebno je hitro in odločno ukrepanje, s katerim zajezimo bolezen in upočasnimo njeno napredovanje. V proces zdravljenja sindroma bolečega mehurja pri ženskah vključimo tudi protibolečinsko svetovanje in psihoterapevtsko podporo.

SINDROM KRONIČNE BOLEČINE V PROSTATI/KRONIČNI PROSTATITIS

Kronični prostatitis je stalna ali ponavljajoča se bolečina v mali medenici in presredku, ki jo spremljajo simptomi spodnjih sečil, kot so pogostejše uriniranje, nočno vstajanje, boleče ejakulacije in občutek nepopolno izpraznjenega sečnega mehurja. Za razliko od akutnega prostatitisa, kjer so vzrok bakterije, ki jih lahko pozdravimo z antibiotiki, je kronični prostatitis na antibiotike odporna bolezen, ki zahteva specifično zdravljenje. Kronični prostatitis znatno zmanjša kakovost bolnikovega življenja. Potrebna je dobra izključitvena diagnostika ter multidisciplinarno zdravljenje. V Centru sodobne urologije izvajamo široko paleto sodobnih načinov zdravljenja kroničnega prostatitisa, med drugim tudi zdravljenje z nizko intenzivnimi udarnimi valovi (Li ESWT).

Za več informacij še danes pokličite Center sodobne urologije ali kliknite na “rezervacija termina” za pregled pri urologu

Rezervacija termina

Termin lahko rezervirate preko e-pošte ali preko spletnega obrazca.

Kontakt

Dosegljivi smo na tel. št.:

01 292 61 60

Vodovodna cesta 100, Ljubljana

CENIK UROLOŠKIH STORITEV

STORITVE

Kronični bolečinski medenični sindrom

Center sodobne urologije Jeršinovič, d.o.o., Vodovodna cesta 100, Ljubljana
Matična: 9477187000, Davčna: 78333113, TRR: SI56 10100 0061168098
E-naslov: [email protected], Telefon: 01 292 61 60
© 2024. Center sodobne urologije Jeršinovič, d.o.o.
Varstvo pravic | Politika zasebnosti | Piškoti
Odgovor želim

Sporočilo poslano

Sporočilo poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Center sodobne urologije je na Vodovodni cesti 100 v Ljubljani. Vhod v stavbo si delimo z Diagnostičnim centrom Medilab. Nahajamo se v prvem nadstropju, kamor dostopate po stopnicah, na voljo pa je tudi dvigalo.

Za paciente in spremljevalce Centra sodobne urologije je parkiranje urejeno in brezplačno. Zapornica na parkirišče se na podlagi prepoznave registrskih tablic avtomatsko odpre.  

K nam lahko prispete tudi z mestnima avtobusoma št. 14 in 18 ali z vlakom (žel. postaja Ljubljana Brinje), saj domujemo ob železniški progi oziroma za Ljubljanskimi mlekarnami in Avto hišo Real.