Vazektomija

» Vazektomija

Vazektomija je trajna metoda preprečevanja oploditve. Z operativnim postopkom v lokalni anesteziji prekinemo semenovode, kar prepreči mešanje spermijev s semensko tekočino. Tekočina ejakulata (izliv) ne vsebuje spermijev in ne more povzročiti zanositve. Če se kasneje v življenju posameznika želja po otroku pojavi, je dobrodošla informacija, da je metoda vazektomije potencialno reverzibilna.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kako se izvede vazektomija?

Po slovenski zakonodaji je potrebno pred vazektomijo pridobiti dovoljenje Komisije 1. stopnje za umetno prekinitev nosečnosti. Vlogo morate oddati sami, osebno ali po pošti. Podrobne informacije o načinu pridobitve dovoljenja dobite pri nas.

V Centru sodobne urologije opravimo poseg v lokalni anesteziji. Semenovode poiščemo pod kožo mošnje, jih podvežemo in prekinemo. Kožo zašijemo s šivom, ki se izloči sam.

Kako poteka okrevanje po vazektomiji?

Po vazektomiji se lahko vrnete na delo že naslednji dan. Tudi tuširanje je dovoljeno naslednji dan po posegu, kopanje pa za teden dni odsvetujemo.

Kdaj lahko nadaljujem z nezaščitenimi spolnimi odnosi?

Po približno dveh mesecih oziroma 20 ejakulacijah (izlivih) opravimo analizo ejakulata (spermiogram).  Takrat 99 % moških po opravljeni vazektomiji v izlivu nima več spermijev. Brez dokaza, da izliv ne vsebuje več spermijev, so spolni odnosi brez ustrezne kontracepcije odsvetovani.  

Kakšne so možnosti oploditve, če se želja po otrocih vendarle pojavi? 

Vazektomija je potencialno reverzibilna. Ponovna povezava obeh semenovodov (vaso – vasostomija) je možna z mikrokirurško tehniko. V Centru sodobne urologije jo izvajamo v splošni anesteziji. Rezultati po 37 operiranih pacientih na Univerzitetni kliniki v Tübingenu so vzpodbudni, saj je 42 % moških po posegu uspela oploditev po naravni poti.

Za več informacij še danes pokličite Center sodobne urologije ali kliknite na “rezervacija terminaza pregled pri urologu.

Rezervacija termina

Termin lahko rezervirate preko e-pošte ali preko spletnega obrazca.

Kontakt

Dosegljivi smo na tel. št.:

01 292 61 60

Vodovodna cesta 100, Ljubljana

CENIK UROLOŠKIH STORITEV

STORITVE

Vazektomija

Center sodobne urologije Jeršinovič, d.o.o., Vodovodna cesta 100, Ljubljana
Matična: 9477187000, Davčna: 78333113, TRR: SI56 10100 0061168098
E-naslov: [email protected], Telefon: 01 292 61 60
© 2024. Center sodobne urologije Jeršinovič, d.o.o.
Varstvo pravic | Politika zasebnosti | Piškoti
Odgovor želim

Sporočilo poslano

Sporočilo poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Center sodobne urologije je na Vodovodni cesti 100 v Ljubljani. Vhod v stavbo si delimo z Diagnostičnim centrom Medilab. Nahajamo se v prvem nadstropju, kamor dostopate po stopnicah, na voljo pa je tudi dvigalo.

Za paciente in spremljevalce Centra sodobne urologije je parkiranje urejeno in brezplačno. Zapornica na parkirišče se na podlagi prepoznave registrskih tablic avtomatsko odpre.  

K nam lahko prispete tudi z mestnima avtobusoma št. 14 in 18 ali z vlakom (žel. postaja Ljubljana Brinje), saj domujemo ob železniški progi oziroma za Ljubljanskimi mlekarnami in Avto hišo Real.